Glazura (traditionala)

Ingrediente:

  • 1 cana unt (aprox 230 g )
  • 1/4 lingurita sare (doar daca folositi unt nesarat)
  • 4 cani zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie pura
  • 2-3 linguri de frisca lichida

Mod de preparare:

  1. Puneti untul (rece) intr-un castron incapator si mixati la viteza medie  pana se omogenizeaza.
  2. Adaugati 2 cani de zahar pudra (cate o cana pe rand) si mixati
  3. Adaugati vanilia si o lingura de frisca lichida si mixati
  4. Adaugati pe rand cele 2 cani de zahar pudra ramase si mixati
  5. In functie de consistenta dorita – adaugati inca o lingura sau doua de frisca lichida si mai mixati inca un minut.

Ponturi: Daca frostingul e prea moale inseamna ca ati adaugat prea multa frisca lichida. Puneti frostingul la frigider pentru 10-15 minute. Daca in continuare este prea moale, atunci adaugati ¼ – 1/2  cana de zahar pudra.

Glazura crema de branza

Ingrediente:

  • 1/2 cana (8 linguri) unt (aprox. 115 g)
  • 225 g crema de branza (din frigider!!!)
  • 1 lingurita extract de venilie pura
  • 4 cani de zahar pudra
  • intre 1 si 4 linguri de frisca (cu cat e mai groasa frisca cu atat mai bine)

Mod de preparare:

  1. Puneti untul intr-un bol incapator si lasati 10 minute la temperatura camerei (dar aveti grija sa fie inca rece in momentul folosirii). Mixati pana se omogenizeaza.
  2. Adaugati crema de branza si mixati inca (aprox) un minut.
  3. Adaugati extractul de vanilie si zaharul pudra si mixati la viteza mica. Cresteti viteza treptat si mixati in continuare pana ce compozitia devine “pufoasa”.
  4. Adaugati cate o lingura de frisca pana ajungeti la consistenta dorita. ATENTIE! Daca adaugati prea multa frisca riscati ca frostingul sa devina moale (si sa nu-l puteti “modela” asa cum doriti pe briose)

Pentru a obtine frosting de ciocolata, adaugati ½ cana de cacao neindulcita (inainte de a adauga zaharul pudra).