Mulajele clasice vs mulajele cu margine special creata pentru decupare

Diferenta dintre mulajele clasice si cele cu margine special creata pentru decupare

Spre deosebire de mulajele clasice, marginile acestor mulaje au fost special concepute pentru a actiona ca un decupator. Astfel, marginile construite in relief, actioneaza ca un “cutit” permitand taierea fondantului, o utilizare mai facila a matritei si implicit obtinerea unor figurine cu finisaje mult mai precise.

clasic vs mulaj decupator

Datorita faptului ca aceste mulaje “decupeaza” si modeleaza simultan, veti obtine rapid figurine cu finisaje desavarsite fara a mai fi nevoie de ajustari aditionale, economisind astfel timp.

Matritele pot fi folosite cu: fondant, martipan, pasta modelatoare, ciocolata, precum si cu materiale necomestibile.

Cum functioneaza? Este foarte simplu: intindeti o foita de fondant/martipan si pozitionati-o deasupra mulajului. Treceti apoi cu sucitorul de cateva ori peste fondant si mulaj si veti observa ca marginile mulajului actioneaza ca un “cutit” decupand martipanul.

Mai multe despre procedura de lucru, precum si un tutorial video gasiti aici.

Din categoria mulajelor cu margine special creata pentru decupare fac parte: mulajele pentru broderie si mulajele pentru decor lateral.

Mulajele pentru decor lateral cu textura in relief (pentru imprimarea modelelor 3d) reprezinta o alternativa superioara sabloanelor clasice.

Shopping Cart