Fondant facut in casa

Fondant facut in casa

Intr-o postare anterioara Figurine minunate in cativa pasi simpli v-am promis ca vom reveni cu o reteta de fondant (pasta de zahar) facut in casa.  In cele ce urmeaza, va prezentam o reteta de pasta de zahar obtinuta doar din ingrediente naturale – tocmai buna pentru a orna torturile celor mici 🙂

Cantitatile prezentate sunt suficiente pentru ornarea unui tort cu diametrul de 22 centimetri.

Ingrediente:

1 lingura gelatina

6 linguri apa

1 lingura margarina (la cub)

2 linguri miere

zahar pudra cat intra

Pasi:

  1. Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e topita gelatina se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.
  2. Se pune zahar pudra intr-un castron , am pus pentru inceput 300-400g, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
  3. Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

Pasta de zahar astfel obtinuta o puteti folosi de indata ce ati preparat-o, sau o puteti pregati cu o zi inainte de ornarea tortului si o lasati la rece peste noapte (infasurata in folie alimentara).

Daca ati ales sa lasati pasta de zahar la rece peste noapte, trebuie sa stiti ca se va intari, asadar va trebui sa o scoateti cu 1-2 ore inainte de folosire si sa o lasati la temperatura camerei; apoi o framantati cu mainile putin umezite. O alternativa este sa o incalziti la cuptorul cu microunde.

Atentie! Indiferent de procedeul de „incalzire” ales, pasta trebuie framantata bine pentru a nu „crapa”.

Mai multe detalii si poze veti gasi pe blogul doamnei Liliana care a avut amabilitatea sa ne impartaseasca reteta dansei http://torturilelissei.blogspot.ro/2009/01/pasta-de-zahar.html

Iata o reteta de fondat simpla despre care sigur putem spune ca este “bio” 🙂

Va uram spor la treaba!