Cum sa obtineti figurine minunate in cativa pasi simpli:

Vrem sa fim primii care testeaza produsele noastre. Asta pentru ca suntem curiosi sa vedem ce iese 🙂 si pentru ca ne dorim sa va oferim produse de calitate, garantat. Ca atare, tot ce veti gasi pe acest site, sunt decoratiuni facute de noi. La fel si pozele. Iar daca veti urmari cu atentie indicatiile de mai jos, sigur va veti putea lauda si voi cu creatii minunante.
 
Asadar:
In primul rand, exista mai multe compozitii pe care le puteti folosi pentru modelaj. Puteti lucra cu fondant din comert sau puteti pregati chiar voi pasta modelatoare. Si aici sunt mai multe retete: pasta de zahar sau pasta de martipan. Care este diferenta dintre cele 2?
 
  1. pasta de zahar este mai flexibila si prinde mai bine culoarea (daca ne dorim mai multe culori) pentru ca e alba. Poate fi pregatita si acasa. Gasiti pe internet diverse retete de fondant/pasta zahra facute in casa.
  2. pasta de martipan este mai gustoasa,are aroma deosebita a migdalelor dar nu este perfect alba – deci incorporeaza ceva mai greu colorantul si este mai dificil de facut acasa pentru ca trebuie sa pisezi fulgii de migdale de mai multe ori pana obtii o pulbere fina, fina (cand gasesti fulgi de migdale). De altfel, in final ea are o consistenta usor grunjoasa si poroasa. Figurinele din martipan, se intaresc destul de repede si pot deveni casante.

Acum sa trecem la treaba. Am folosit de aceasta data fondant cumparat dar revenim si cu reteta de pasta facuta in casa in urmatoarele postari.

  1. Pensulam amidon in interiorul cavitatilor (ca sa nu se lipeasca fondantul) si scuturam temeinic surplusul. 

pasul 1 tutorial

  1. Luam o bucatica de fondant, o framantam si apoi o presam bine in interiorul mulajului, insistand pe la colturi, si inlaturam surplusul cu degetul mare. Nu folositi cutitul!

pasul 2 tutorialpasul 3 tutorial

!!! Ca sa ne asiguram ca marginile sunt bine finisate, vom  ‚impinge’ usor fondantul  spre interior.

  1. Apoi, cu atentie extragem modelul din matrita. Este un pas foarte simplu pentru ca matrita este deosebit de flexibila si permite eliberarea usoara a modelului.  Practic, intorci forma cu fundul in sus si impingi usor cu degetele mari.

pasul 4 tutorial

Rezultatul: figurine deosebite cu un finisaj profesional 🙂

pasul 5 tutorial

 

Nu suntem cofetari profesionisti dar ne place sa ne ‘distram’ in bucatarie si modelarea figurinelor chiar este o activitate amuzanta cu un rezultat care intotdeauna surprinde placut.
Deci? Alegeti-va formele preferate si ‘let the fun begin’ 🙂