Dantela din fondant obtinuta cu mulajele pentru dantela din zahar

Dantela din fondant obtinuta cu mulajele pentru dantela din zahar

Dantela din fondant obtinuta cu ajutorul mulajelor traditionale pentru dantela din zahar ?! Da ! Se poate – si nu este deloc greu 🙂

Ne-am interest pentru voi, am incercat si noi si suntem foarte mandri de rezultat! Urmariti mai jos pasii de lucru si sa aveti spor!

Pasii sunt foarte simpli. De ce avem nevoie ?

Ei bine, de mulajul pentru dantela, o ustensila cu varf ascutit, o spatula si bineinteles de fondant (in lipsa de timp, noi am folosit un fondant cumparat de la supermarket)

PONT: Pentru rezultate optime, este important ca fondantul sa fie mai moale (elastic) si matrita folosita sa fie confectionata dintr-un silicon mai rigid.

Pasul 1: Pudrati mulajul cu amidon.

Pasul 2: Framantati fondantul bine pana ce devine foarte maleabil (moale si elastic).

Pasul 3: Formati o bila din fondant (potrivita) si acoperiti toata latimea mulajului. Pozitionati-o la un capat al matritei.

Pasul 4: Cu ajutorul unei spatula intindeti fondantul peste matrita apasand cu putere (atentie: umpleti cu fondant doar cavitatile din care se formeaza dantela, nu intreaga matrita).

!!! Daca raman spatii neacoperite, mai formati o bila din fondant si mai intindeti inca un strat (eventual din sens opus de acesta data).

Pasul 5: Lasati sa se intareasca fondantul (aproximativ 15-20 minute) apoi cu ajutorul unei ustensile cu varf ascutit desprindeti incet dantela din mulaj.

NOTA: Trebuie sa precizam ca nu suntem cofetari profesionisti, drept pentru care ne cerem scuze pentru eventualele erori de “practica”. 🙂

Shopping Cart