Cum putem folosi mulajul pentru dantela din zahar cu fondant

Cautand pe internet mai multe informatii despre mulajele pentru dantela din zahar, am gasit un articol interesant despre cum putem folosi aceste mulaje si cu fondant – tehnica o puteti gasi si sub numele de Sugarveil – less sugarveil technique

Avem nevoie de:

  • fondant
  • sucitor
  • un cutit sau o alta ustensila cu varf ascutit
  • mulaj dantela

1. Framantam bine fondantul (pana devine moale) apoi il intindem cu ajutorul sucitorului pana obtinem o foita subtire. E indicat sa pudram mainile si masa de lucru cu amidon pentru a evita lipirea fondantului.
Nota: Pentru a putea obtine o foita cat mai subtire de fondant si pentru a-l putea manevra mai usor, noi am ales sa asezam fondantul intre 2 hartii de copt si abia apoi l-am intins folosind sucitorul.

2. Asezam cu grija foaia de fondant deasupra mulajului, o “fixam” cu degetele si apasam apoi cu fermitate cu podul palmei pana ca fondantul “intra” in toate cavitatile mulajului. Eventual, se poate folosi si un sucitor pentru a presa fondantul, dar trebuie sa avem grija sa nu apasam prea tare pentru a nu distorsiona (“intinde/lati”) modelul.

3. Dupa ce s-a imprimat modelul, ridicam cu grija foaia de fondant, o reasezam pe blatul de lucru si  ne apucam sa decupam modelul cu ajutorul unui cutit cu varful  ascutit.

4. Indreptam eventualele greseli aparute in urma decuparii.

Putem decupa respectand tiparul mulajului sau putem folosi orice alta forma decupatoare in functie de preferinte.